Voor gastouders

Kinderen opvoeden is een vak apart. Gastouders zijn professionals die zich volledig richten op de opvoeding en ontwikkeling van kleine kinderen. Denkt u erover om als gastouder te gaan werken? Gastouderbureau Arnhem helpt u op deze pagina op weg met handige tips. Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste gastouders.

Draag als gastouder bij aan de ontwikkeling van een kind

Vindt u het leuk om met kinderen te werken, misschien zijn uw eigen kinderen al wat ouder, of zoekt u naar speelkameraadjes voor uw zoon of dochter. De redenen om gastouder te worden lopen uiteen. Wat alle gastouders met elkaar gemeen hebben, is dat het belang van het kind voorop staat. U zet zich als gastouder in om een omgeving te creëren waarin het kind zichzelf kan zijn en zich volop kan ontwikkelen.

Een gastouder verzorgt (tegen betaling) kinderopvang voor werkende of studerende ouders. Meestal gebeurt dit in uw eigen huis, maar soms ook in de woning van de vraagouders. De kinderen zijn tussen 0 en 13 jaar oud.

Inschrijven als gastouder

Wat verdient u als gastouder?

Gastouders zijn niet in dienst van Gastouderbureau Arnhem. Wij werken als bemiddelaar en hebben de kassiersfunctie. U krijgt van ons een bruto-vergoeding en dient uw inkomsten zelf bij de Belastingdienst op te geven.

Als gastouder bepaalt u uw uurtarief zelf. Wel hebben wij hiervoor richtlijnen opgesteld in de vorm van adviestarieven. Houd er rekening mee dat bepaalde kosten aftrekbaar zijn.

Bekijk de adviestarieven

Wat zeggen anderen

Selectiecriteria

Een goede gastouder is in onze ogen iemand die in ieder geval:

  • Een geregistreerd certificaat Eerste Hulp heeft;
  • Erkend Diploma;
  • VOG , ook van huisgenoten vanaf 18 jaar;
  • Nederlands spreekt;
  • Kinderen een veilige en hygiënische omgeving biedt.
Bekijk alle selectiecriteria